Cake recept

Een cake recept helpt je om binnen no time een lekkere cake te serveren. Heb je ook zin om even in de keuken aan de slag te gaan met ons cake recept? Dan wordt het de hoogste tijd dat je hier wat mee gaat doen want dit cake recept kun je zien als een goede basis. Misschien ga je vervolgens experimenteren om anderen cake recepten te maken, een andere smaak bijvoorbeeld. Maar eerst maar eens zorgen dat je dit cake recept goed onder de knie hebt. Daarvoor hebben wij alles voor je uitgewerkt. Alle ingrediënten en de bereidingswijze staan al voor je klaar voor het cake recept. Maak daarom even tijd vrij zodat je kunt genieten van het maken van het cake recept.

Ingrediënten cake recept

Voor een goed cake recept heb je de juiste ingrediënten nodig. Deze staan hieronder voor je op een rijtje. Begin jij nu met het maken van het cake recept? Dan heb je de volgende ingrediënten nodig voor het cake recept:

Cakebakken.org
 • 200 gram zachte boter
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • 200 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Citroenrasp

Voorbereiding cake recept

Bij het cake recept is het van belang om te zorgen voor de juiste voorbereidingen. Om te beginnen dien je de oven voor te verwarmen op 180 graden en dien je het cakeblik goed in te vetten. Heb je dit gedaan? Dan kan de bereiding van het cake recept beginnen.

Bereidingswijze cake recept

Je gaat beginnen met de bereiding van het cake recept. Hoe ga je te werk? Dit leggen we je graag uit, begin daarom nu met de uitvoering van het cake recept, bij de eerste stap:

 1. Je neemt de boter en je zorgt dat deze zacht wordt, dit kun je doen door hem te roeren of door hem te mixen met de mixer.
 2. Als de boter zacht genoeg is dan voeg je hier de suiker aan toe en dan mix je net zolang door tot het luchtig en romig wordt.
 3. Dan voeg je een voor een de eieren toe. Het volgende ei voeg je pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen door de boter en de suiker.
 4. Je neemt de bloem en deze zeef je samen met het bakpoeder.
 5. Dan voeg je al mixende de bloem toe aan het mengsel. Dan doe je er ook de vanillesuiker en de citroenrasp bij. Blijf het geheel nu goed door elkaar mixen.
 6. Is het mengsel klaar? Doe het dan in het ingevette cakeblik.
 7. Vervolgens schuif je het blik in de voorverwarmde oven.
 8. Dan bak je de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar.
 9. Let op en haal de cake er niet te snel uit, de cake heeft namelijk tijd nodig om gaar te worden!
 10. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem op een bord wil serveren!

Tips cake recept

Het cake recept kun je op verschillende manieren bereiden. Er is genoeg variatie mogelijk waardoor je er voor gaat zorgen dat je een heel andere smaak krijgt. Je zou eerst dit basis cake recept kunnen proberen en vervolgens af kunnen wisselen door er andere ingrediënten aan toe te voegen, zoals jam of chocolade. Afwisseling maakt het bereiden van het cake recept altijd leuk! Kinderen zijn er ook dol op en de kans is groot dat zij na twee of drie keer bakken het cake recept uit hun hoofd kennen!

Advertenties

Nieuwste recepten

Probeer ook de volgende receptensites

Adverteerders